Cardio of krachttraining

Cardio of krachttraining

We weten allemaal dat bewegen goed voor ons is. We weten ook dat we met bewegen calorieën verbranden. Intuïtief denken veel vrouwen er daarom verstandig aan te doen om veel cardio te gaan doen, wanneer ze gewicht willen verliezen.

Alleen is dit wel zo slim?

Laat ik vooropstellen dat cardio hartstikke gezond en goed voor ons is! Het verbetert onze conditie en is goed voor ons cardiovasculaire systeem. Het is dus goed voor hart en bloedvaten. Echter, voor gewichtsverlies is cardio niet optimaal.

Ons lichaam is erg ingenieus en zal steeds efficiënter worden in energie-uitgifte bij inspanning. Dit wil zeggen dat wanneer je vandaag zou beginnen met hardlopen, en je hiermee 300 kcal zou verbranden in 30 minuten, dat je na een maand misschien nog maar 200 kcal zal verbranden met dezelfde inspanning.

Om deze reden is cardio geen efficiënte manier om een energietekort te creëren. Het is eenvoudiger en midner tijdsintensief om 200 kcal minder in je mond te stoppen.

Hoewel weleens gezegd wordt dat krachttraining beter is voor gewichtsverlies, omdat spieren meer calorieën verbranden dan vet en er een betere afterburn is in vergelijking tot cardio, is het grootste voordeel van krachttraining dat het zorgt voor spierbehoud in een energietekort.

Hierdoor blijven je mooie vrouwelijke vormen behouden en kun je deze zelfs accentueren.

Ben jij team cardio of team krachttraining?

GedragNutrition made simple
MEER WETEN?

NEEM CONTACT OP

Neem contact met me op via onderstaand contactformulier of maak gebruik van de contactgegevens.

Telefoon:

06-406 436 60

KvK:

75771845

BTW:

NL001949739B13
    De trainingen van The Lift vinden plaats op de locatie van De Helden van 076, Vijfhagen 203 te Breda.