Blog

Trainen voor resultaat

Wanneer je traint voor spiergroei, zal de spier een adequate prikkel toegediend moeten krijgen. Hiervoor is het belangrijk om nabij falen te trainen, zodat er voldoende mechanische spanning gecreëerd wordt.
Simpel gezegd, is falen het moment dat het fysiek of technisch niet meer mogelijk is om de oefening (goed) uit te kunnen voeren.
Bij fysiek falen wordt een punt bereikt, waarbij de spier geen kracht meer kan leveren en de beweging niet meer gemaakt kan worden.
In het geval van technisch falen zorgt vermoeidheid ervoor dat de verschillende spiergroepen niet meer goed met elkaar kunnen coördineren, wat ten koste gaat van een goede uitvoering.
In beide gevallen zorgt daadwerkelijk falen op een oefening voor veel vermoeidheid, waardoor we dit in de meeste gevallen niet actief willen nastreven.
Door 1-3 herhalingen bij falen vandaan te blijven/in de tank te laten, kunnen we de voordelen van trainen tot falen ervaren, terwijl het opbouwen van vermoeidheid geminimaliseerd wordt.
Zo komen we tot een optimale prikkel, wat zich vertaalt naar trainen op een RPE 7-9 of een RIR 1-3.
Leren trainen tot falen, met de juiste intensiteit én mate tot effort, is voor veel mensen niet eenvoudig. Het is een skill die je zal moeten ontwikkelen, waarbij je vooral mentaal zal worden uitgedaagd.
Leren van jezelf te houdenYeah, geslaagd 🥳
MEER WETEN?

NEEM CONTACT OP

Neem contact met me op via onderstaand contactformulier of maak gebruik van de contactgegevens.

Telefoon:

06-406 436 60

KvK:

75771845

BTW:

NL001949739B13    De trainingen van The Lift vinden plaats op de locatie van Rawfit, Marijke Meustraat 32 te Breda.