Blog

Dieet

Keto, koolhydraatarm, Atkins en het Mediterrane dieet. Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel diëten die allemaal de heilige graal tot vetverlies beloven. In werkelijkheid is er maar één dieet superieur ten opzichte van alle andere diëten; het dieet dat je kunt volhouden! Voor iedereen kan dat iets anders zijn.

Wat alle diëten gericht op vetverlies wél gemeen hebben, is dat ze zijn gebaseerd op een negatieve energiebalans. Je eet minder dan je verbruikt, waardoor je vetmassa zult verliezen.

Wanneer je minder eet dan je verbruikt en je je in een energietekort bevindt, dan neemt de kans op honger toe. Hoewel honger niet geheel te voorkomen is wanneer je wilt afslanken, zijn er wel strategieën die je kunnen helpen om honger tijdens een dieet zoveel mogelijk tegen te gaan.

Honger kun je beperken door te kiezen voor voedsel dat goed verzadigd. Het volume van het eten dat je consumeert, levert hierin een belangrijke bijdrage. Wanneer je wilt afslanken, doe je er dan ook goed aan om voor producten te kiezen die hoog in volume zijn en bij voorkeur een lage calorische waarde hebben. Goede voorbeelden hiervan zijn groente, fruit en magere eiwitbronnen. Hierdoor zul je langer vol zitten, terwijl je tegelijk minder calorieën tot je zult nemen.

GewoontesVisitekaartjes zijn binnen!