Gewichtsverlies

Gewichtsverlies

Om gewicht te verliezen, zul je minder energie binnen moeten krijgen, dan je verbruikt. In andere woorden; je zult in een energietekort moeten verkeren.
Toch hoor ik mensen geregeld zeggen ‘ik eet heel weinig, maar toch val ik niet af’. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, dit komt niet door de spaarstand! Er is geen magisch mechanisme dat ervoor zorgt dat je geen vet kunt verliezen, wanneer je slechts een beperkte hoeveelheid calorieën tot je neemt. Als je minder consumeert dan je verbruikt, dan zul je vetmassa verliezen. Period. Punt. Basta.

Hoe is het dan mogelijk dat mensen geen gewicht verliezen, terwijl ze erg weinig eten?
Het gros van deze mensen verkeert over een langere periode genomen simpelweg niet in een energietekort. Ze diëten doordeweeks, waarbij ze dagelijks soms maar 1200 kcal binnenkrijgen. Bij een energiebehoefte van 2000 kcal per dag hebben ze doordeweeks in een tekort van 4000 kcal gezeten. Ze zijn dus goed bezig geweest!

Maar dan…. breekt het weekend aan. Ze hebben de hele week goed hun best gedaan, dus nu mogen ze wel even lekker genieten, toch? Een welverdiende pizza, hamburger, ijs en ook die fles wijn.

Genieten is zeker belangrijk, maar met dit gedrag doen mensen hun harde werk van een hele week teniet. Het kan daarom beter zijn om het tekort doordeweeks wat minder streng in te zetten, waardoor er meer ruimte is voor iets lekkers en waardoor een dieet veel makkelijker vol te houden is. Deze aanpak kan de kans op succesvol afvallen aanzienlijk vergroten.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het bepalen van een goede strategie in jouw poging tot gewichtsverlies? Neem dan contact op voor het plannen van een vrijblijvende kennismaking.

OvervloedLief meisje
MEER WETEN?

NEEM CONTACT OP

Neem contact met me op via onderstaand contactformulier of maak gebruik van de contactgegevens.

Telefoon:

06-406 436 60

KvK:

75771845

BTW:

NL001949739B13
    De training van The Lift vinden plaats op de locatie van Alpha Gym, Spinveld 66-A te Breda