Krachttraining

Krachttraining

‘Dat is toch niets voor jou!’, zei mijn oom tegen mijn tante, toen ik voorstelde om haar eens wat oefeningen aan te leren.
Veel mensen delen de mening van mijn oom, denkend dat krachttraining alleen geschikt is voor een selecte groep mensen. Ze weten niet welke gezondheidsvoordelen het kan bieden en dat het goed is voor IEDEREEN!

Naarmate we ouder worden, verliezen we spiermassa en worden onze botten brozer. Krachttraining helpt beide processen tegengaan, waardoor we beter bestand zijn en blijven tegen blessures en andere lichamelijke ongemakken.

Krachttraining is ook essentieel wanneer afvallen het doel is. In een energietekort geeft ons lichaam er namelijk niet per definitie de voorkeur aan om enkel vetmassa te verbranden. Spiermassa zal ook worden aangesproken als brandstof, wanneer we minder eten dan we verbruiken. Het verlies van spiermassa wil je in een energietekort zoveel mogelijk tegengaan (zo zie je er beter uit in je nakie ?). Dit kun je bewerkstelligen door minstens twee keer per week aan krachttraining te doen en voldoende eiwitten te consumeren.
In het geval van mijn tante kan krachttraining nog een derde functie vervullen. Mijn tante kampt al jaren met diverse pijnklachten, waarvan niet allen een fysiologische oorzaak hebben. Krachttraining kan een geweldig middel zijn om pijn te bestrijden, omdat veel pijn voortkomt uit een gebrek aan variatie.
Zou krachttraining iets voor jou kunnen zijn?

Over mijAfvallen of toch niet?
MEER WETEN?

NEEM CONTACT OP

Neem contact met me op via onderstaand contactformulier of maak gebruik van de contactgegevens.

Telefoon:

06-406 436 60

KvK:

75771845

BTW:

NL001949739B13
    De trainingen van The Lift vinden plaats op de locatie van De Helden van 076, Vijfhagen 203 te Breda.