Self talk

Self talk

“Ow shit, die afspraak ben ik vergeten! Wat ben ik toch een stommeling dat ik dat soort dingen vergeet. Ik kan ook nooit iets onthouden! Kan ik dan ook nooit eens een keer iets goed doen? Zelfs een klein kind doet dit beter dan ik.”

Herkenbaar?

Veel mensen zullen de bovenstaande tekst herkennen, omdat velen op een vergelijkbare manier tegen zichzelf spreken.

Stop!

Als een vriend/vriendin op deze manier tegen je zou spreken, dan is de vriendschap waarschijnlijk van korte duur. Wat maakt het dat je dit van jezelf wél accepteert?

Hoe je tegen jezelf spreekt, heeft invloed op hoe je over jezelf denkt en hoe je je van binnen voelt. Wat ook weer van invloed is op de wereld om jou heen.

Het is daarom belangrijk om te leren op een liefdevolle manier tegen jezelf te spreken. Dit betekent niet dat je niet kritisch mag zijn, maar een liefdevolle toon zal veel impact hebben op hoe je je van binnen voelt en op hetgeen je uitdraagt naar de wereld.

Bovenstaande tekst kan er dan als volgt uit te zien:

“Hè, wat vervelend dat ik die afspraak ben vergeten. Dat was niet zo handig van mij. Volgende keer schrijf ik het met uitroeptekens in mijn agenda, zodat ik het niet opnieuw zal vergeten.”

Zoals je ziet, heeft deze tekst veel minder emotionele lading, daar hij niet vol zit met verwijten.

Op een liefdevolle manier tegen jezelf leren praten kan uitdagend zijn. Het vergt oefening. De eerste stap is te gaan herkennen hoe je tegen jezelf spreekt. Zodra je dit door krijgt, kun je voor een alternatieve bewoording gaan kiezen.

Hoe praat jij tegen jezelf?

De sportschoolIn ontwikkeling
MEER WETEN?

NEEM CONTACT OP

Neem contact met me op via onderstaand contactformulier of maak gebruik van de contactgegevens.

Telefoon:

06-406 436 60

KvK:

75771845

BTW:

NL001949739B13
    De trainingen van The Lift vinden plaats op de locatie van De Helden van 076, Vijfhagen 203 te Breda.