Slaap

In onze hedendaagse, drukke bestaan is slaap iets dat al snel wordt opgeofferd. Nog even netflixen, op onze telefoon spelen, of tot laat doorwerken zijn allemaal zaken die voor velen erg herkenbaar zijn en waardoor slaap in het gedrang komt.
Gedurende de slaap krimpen onze hersencellen, waardoor de afvoer van afvalstoffen mogelijk wordt gemaakt. Indien je te weinig slaapt, dan kunnen afvalstoffen niet volledig worden afgevoerd, waardoor je brein als het ware wordt vergiftigd.
Onderzoek laat ook heel duidelijk zien welke consequenties gebrekkige slaap heeft op afvallen en vetverlies. In een onderzoek werden testpersonen in 2 groepen verdeeld; één groep sliep iets meer dan 5 uur en de andere groep sliep bijna 7,5 uur. Over een periode van 2 weken verloren beide groepen grofweg 3 kg. De korte slapers verloren hierbij 80% spiermassa en slechts 20% vet, terwijl de groep lange slapers 48% vet en 58% aan spiermassa verloor.

Beiden groepen deden niet aan krachttraining en aten maar een zeer beperkte hoeveelheid eiwitten, anders zou het percentage spierbehoud van de langslapers nog vele malen hoger zijn uitgevallen.

Wat kun je doen om je slaap te verbeteren? – Ga op gezette tijden naar bed. Ook in het weekend! – Beperk blauw licht tot minstens 2 uur voor het slapen
– Zorg voor een donkere, stille en koele (+/- 18 graden) kamer
– Doe geen andere activiteiten in de slaapkamer dan slapen en seks
– Als je niet kunt slapen, verlaat de kamer, doe een niet stimulerende activiteit en ga terug naar bed als je moe bent

Slaap jij voldoende?

Afvallen of toch niet?Covid-19
MEER WETEN?

NEEM CONTACT OP

Neem contact met me op via onderstaand contactformulier of maak gebruik van de contactgegevens.

Telefoon:

06-406 436 60

KvK:

75771845

BTW:

NL001949739B13
    De trainingen van The Lift vinden plaats op de locatie van De Helden van 076, Vijfhagen 203 te Breda.