Blog

Verbeter je zelfbeeld. Doe aan krachttraining 💪🏼

Bewegen is gezond. Dat weten we allemaal. Beweging draagt immers bij aan een gezond lichaam.
Maar niet alleen ons lichaam profiteert van beweging. Zo heeft bewegen ook een positief effect op ons mentaal welbevinden.

Recentelijk werd er een onderzoek gepubliceerd, waarbij het effect van bewegen op de gemoedstoestand werd onderzocht. Hierbij werd onderscheid gemaakt tussen krachttraining, duurtraining en meditatieve training.

Krachttraining bleek de absolute winnaar!

Onder jongeren bleek krachttraining ook een positief effect te hebben op eigenwaarde, wat volgens de onderzoekers vermoedelijk door de structuur van de training wordt veroorzaakt.

Als krachttraining liefhebber en powerlifter ben ik biased. Maar wat ik zelf heb ervaren in mijn werk als personal trainer en terugzie bij mijn cliënten, is dat fysiek en mentaal uitgedaagd worden, beter/sterker worden in bepaalde oefeningen en een positieve lichaamsverandering zien optreden, voor het grote positieve effect zorgen 🫶🏼

Wil jij de voordelen van krachttraining ervaren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Stuur me dan een berichtje of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Q: Wanneer je gewicht wilt verliezen, hoe groot mag het energietekort dan zijn, zonder dat het lichaam overgaat op overlevingsstand en vet gaat vasthouden?Leren van jezelf te houden
MEER WETEN?

NEEM CONTACT OP

Neem contact met me op via onderstaand contactformulier of maak gebruik van de contactgegevens.

Telefoon:

06-406 436 60

KvK:

75771845

BTW:

NL001949739B13    De trainingen van The Lift vinden plaats op de locatie van Rawfit, Marijke Meustraat 32 te Breda.