Realistische doelen & afvallen

Realistische doelen & afvallen

Ok, super! Je hebt jezelf eindelijk bij elkaar weten te rapen en je bent gestart met het werken aan jouw doelen; je wilt fitter zijn, je gezonder voelen en bovenal wil je graag een paar kilo kwijt. Kortom, je wilt afvallen.

Vol goede moed ga je van start. Je gaat 4 keer per week naar de sportschool en het lukt je om de discipline op te brengen om gezonder te eten. Three weeks in: je bent maar 1,5kg kwijt. ‘Fuck it’, denk je. ‘Al deze inspanning, voor slechts een beperkt resultaat.’ Je valt weer terug in je oude gewoontes…

Bovenstaand scenario is voor veel mensen erg herkenbaar, wanneer ze gewichtsverlies nastreven. Ze geven op, omdat de resultaten niet in lijn liggen met hun verwachtingen.

Afvallen is echter een traag proces en het is belangrijk je hiervan bewust te zijn, wanneer je aan een afvalpoging begint. Indien je er jaren over hebt gedaan om een bepaald gewicht te bereiken, dan is het irrealistisch te verwachten dat dit proces in enkele weken omkeerbaar is.

Als je wilt afvallen, dan doe je er goed aan om hier een geruime periode voor uit te trekken en dien je er tevens rekening mee te houden dat het waarschijnlijk langer gaat duren, dan je graag zou willen.

Een goede richtlijn is ongeveer om wekelijks 0,5-1% van het totale lichaamsgewicht te verliezen. In een ideale wereld zou dat betekenen dat je, wanneer je 80kg weegt, tussen de 400 en 800 gram per week kunt afvallen.

Helaas is het leven geen utopie en doe je er goed aan om ook tegenslagen in te calculeren. Er zullen namelijk dagen zijn waarop je zult terugvallen in oude gewoontes. Er zullen feestjes zijn, die je niet kunt afslaan. Kortom, het leven zal soms in de weg zitten en er zullen momenten zijn waarop je het moeilijk hebt. Als je hier op voorhand rekening mee houdt, dan heeft jouw doel een veel grotere kans van slagen!

Stel jij voor jezelf realistische doelen of ben je uit het veld geslagen, wanneer de resultaten tegenvallen?

Afvalpoging #26Hoe combineer je een druk bestaan met een fit & gezond leven
MEER WETEN?

NEEM CONTACT OP

Neem contact met me op via onderstaand contactformulier of maak gebruik van de contactgegevens.

Telefoon:

06-406 436 60

KvK:

75771845

BTW:

NL001949739B13
    De trainingen van The Lift vinden plaats op de locatie van De Helden van 076, Vijfhagen 203 te Breda.